searchIT – ефективната алтернатива при търсене в MS Outlook

от ное. 1, 2018ИТ Инфраструктура

Представете си следния сценарий – на телефона е новият колега от отдел продажби. Трябва му оценката на разходи, която преди време е била изпратена по мейла до клиент. Необходима му е, изисква я сега, по възможност веднага. Бързо пишем в Outlook имената на клиента и „о, Еврика“ – в полето резултати не излиза нищо. „Outlook не може да извърши търсенето ви“ респ. „Търсеният елемент не е намерен“, четем…
Познато?! …И на нас! 

 

Вградената търсачка в Outlook никога не е била нещо, с което Microsoft са се гордеели. Имплементацията й е предимно базисна, а обширната пощеска кутия, големите архиви данни, а понякога и един чисто новичък ъпдейт от Microsoft често могат да са причина, тя да не работи, както трябва. Да, понякога рестартът на машината помага да разреши проблемът с търсенето. Софтуерните ъпдейти също – в случай, че предишна кръпка е виновна за омазването на положението. Реиндексиране наново също върши работа, в случай, че не всички мейли, папки и контакти се появяват в резултатите…Уви – все дейности, които според зависи, от кога човек е „в джаза“ отнемат време и не винаги довеждат до желания от всички резултат. Време, с което не разполгаме именно тогава, когато новият колега е на линията и спешно се нуждае от оценката на разходи. Именно сега, веднага.

Абстрахираме ли се от липсващата функционалност поради бъгове и грешки, вградената търсачка в Outlook не се слави с ефективността си дори, когато тя работи. Бавна е, а възможностите за филтрация на резултатите – ограничени. Изкараните резултати често са неточни, а броят им – прекомерно висок, за да може човек бързо да се ориентира. Често дори самият Outlook протестира със съобщение, че за зададена от нас заявка, са намерени твърде много резултати.

 

 

Дотук добре! Но какво да е решението?!
Вариантите са два – или стоически да се надявате, че някога – напред в бъдеще неопределено, Microsoft ще се присетят да докарат търсещия алгоритъм до някакво задоволително ниво. Или пък да поемете нещата в свои ръце и да направите това, което направихме и ние – интеграция на отделен софтуер, разчитащ на силните страни на изкуствения интелект.
Е, всъщност не съвсем – създавайки searchIT – интелигентната търсачка за бизнеса – ние поехме нашият дял по развитието и имплементацията на Вашето решение. Това, което Ви остава, е да прецените спектъра на приложение и функционалността, от която имате нужда:
Дали инсталацията да е локална (на собствените (виртуални) сървъри), или пък да е облачна?

 

 

searchIT индексира данните на бизнеса Ви от най-различни източници – от файловата система, през Уеб-порталите Ви, използваните от Вас платформи за колаборация като MS Sharepoint, до системи за (вътрешна) комуникация като Outlook (MS Exchange Server) и (в случай, че делегираните Ви права го позволяват) индексиране на чужди пощески кутии и системи за управление на документите (DMS) в реално време. Просто въвеждате желаният от Вас термин или понятие, а създаденият от нас интелигентен алгоритъм дава правилните резултати в рамките на части от секундата. Благодарение на интегрираните филтри (графични/ текстови) може да пресеете и допълнитено да дефинирате, и прецизирате заявката. Без значение, дали е от Вашия компютър в офиса или на пътя (през смартфона и/или таблета), намирането на необходимата Ви информация никога не е било по-лесно.

В същото време, сигурността остава на ниво – чрез гъвкавия мениджмънт за раздаване на достъп и права, защитата на данните е гарантирана – всеки служител на компанията ще намери само онези данни, което им е позволено да намерят. Така че не е нужно да се притеснявате, че поверителността на имейлите Ви може да бъде компрометирана.

Търсенето в Outlook беше вчера, бъдещето е днес и то принадлежи на searchIT!

 

 

Iphos IT Solutions Bulgaria предлага kомплексни решения и услуги за Вашата ИТ инфраструктура – прецените ли, че searchIT е подходящо рещение за предизвикателствата във Вашата сфера на дейност, ние с радост ще обърнем специално внимание и грижа към нуждите на Вас и Вашия бизнес.

 

a

Източник на текст и връзки

Повече информация за searchIT ще намерите тук: 
searchit.cc

 

 

Споделете

 

IT блог / IT новини от Iphos IT Solutions

Актуалнoто и важното от ИТ бранша днес. Технологични новини и мения по темите ИТ сигурност, компютърна поддръжка, ИТ мениджмънт, разработка на софтуер и уеб. Важните неща за бизнеса – точно, ясно и разбираемо.