ESET goes Enterprise – нови и подобрени решения за управление на ИТ сигурността в компаниите

от сеп. 18, 2018ИТ Сигурност

Когато стане дума за сигурността на клиентите ни от корпоративния сектор, в Iphos IT Solutions от години залагаме на евро-партньорите ни от ESET. След последвалата реорганизация на дейността им за Enterprise-пазара, ESET вече са готови с комерсиалния й (ре)старт. Тук ще разгледаме онези нови функции, които заслужиха нашето внимание:

Нови функции на Security Management Center 7.0

Инструментът ESET Security Management Center 7.0 (ESMC), познат преди като ESET Remote Administrator Tool, е значително разширен и по-функционален. С него централизирано се управляват всички решения за крайни точки, сървъри и мобилни устройства – независимо от операционна система, която те използват.

ЕSET Security Management Center вече може да бъде инсталиран на Windows или Linux платформи, включително и на виртуални машини. Както и при предшественика му, работата с ESMC се осъществява чрез уеб конзола, позволяваща отдалечен достъп. Новост е подобреният потребителски интерфейс, който осигурява по-добър общ преглед и бърз достъп до отделните функции. 

Multi-Tenancy /Организация на политиките

ESET Security Management Center въвежда нов модел на сигурност, който поддържа т.нар. multi-tenancy – възможността за работа с множество потребители, върху които се прилагат различни политики и права. Това е особено удобно за големи ИТ фирми, където конкретни задачи и отговорности биват възлагани на отделни служтели. Системата за управление на права позволява създаването на различни типове потребители и групи, на които да се ограничи достъпът до определени устройства или функционалности.

Отчети (reports)

Едно от следващите сериозни нововъведения в ESMC 7.0, е възможността за предоставяне на над 170 типа предефинирани репорти, както и създаването на персонализирани такива.

Изключително полезна ни се стори и възможността за следене на хардуерните показатели на всички свързани устройства и работещите на тях софтуерни приложения. Така, администраторите разполагат с информацията на момента тогава, когато им е нужна, a генерирането дори на подробни и изчерпателни отчети – лесно.

Автоматизация

Чрез напълно автоматизираната поддръжка на VDI (Virtual Desktop Infrastructure – технология, позволяваща стартирането на потребителски десктоп във виртуална машина, която върви на отдалечен сървър/ Дата-център), ESMC 7.0 позволява идентифицирането на работната станция според хардуера, който тя използва. Така Операциите по „re-imaging“ и клониране вече са автоматични и не изискват допълнителни действия.

Особен интерес предизвиква и интегрирането на изцяло нов продукт срещу злонамерен софтуер, който осигурява защита срещу все още неизвестни заплахи – ESET Dynamic Threat Defence.

Dynamic Threat Defense

Наред с вече познатите и етабилирани продукти като Endpoint и Mail Security, новият ESMC 7.0 носи още едно нововъведение – базираната в облака тестова среда за анализ на заплахи – ESET Dynamic Threat Defense. Благодарение на нея, прикачени с електронната поща файлове от подозрителен характер биват първо препратени в подходяща за това тестова среда в облака (Cloud Sandbox). Там различни алгоритми за машинно обучение симулират поведението на потребителя. Така, дори и неизвестни досега вируси, троянски коне, рансъмуер, и прочее познати като Zero-Day заплахи, могат да бъдат открити, и предотвратени, още преди те реално да достигнат получателите. При установено наличие на malware, съобщенията не се доставят. Информация за откритите заплахи се предава през ESMC и съответният зловреден софтуер бива блокиран за всеки потребител в корпоративната мрежа.

 

ESET Gold Partner Iphos IT Solutions

IT експертите по сигурността от Iphos IT Solutions ще Ви консултират и помогнат при избора и внедряването на подходящото за Вас фирмено решение за сигурност на ESET Enterprise IT Security – независимо дали става въпрос за антивирусна защита (Антивирус), злонамерен софтуер (Malware), криптиране, мулти-факторна идентификация или друга свързана със сигурността тема.

Като ESET Gold Partner ние притежаваме доказана компетентност и опит, за да ви предоставим възможно най-добрия съвет и подкрепа.

a

Източник на текст и връзки

Официалния интернет сайт на ESET може да посетите тук:
eset.com

a

Към страници ...

 

 

Споделете

 

IT блог / IT новини от Iphos IT Solutions

Актуалнoто и важното от ИТ бранша днес. Технологични новини и мения по темите ИТ сигурност, компютърна поддръжка, ИТ мениджмънт, разработка на софтуер и уеб. Важните неща за бизнеса – точно, ясно и разбираемо.